tisdag 7 juli 2009

Dumplings

Asien har ju tagit film världen med storm och det är väl ingen nyhet.
De har ju en helt annan stil än det ut tjatade amerikanska filmerna, men även europeiska länder börjar få fart på det hela.
Amerika börjar halka efter inom film, de har inget nyskapande, det kopierar alla andras filmer och gör bara en massa remakes (stör mig!)

Aja nu har jag kommit av spåret helt XD
Detta inlägg är främst för filmen Dumplings. Den är kategoriserad som en rysare, men tycker att den är lite svag för att vara en rysare, men den har ju element till att bli en rysare men är inte skrämmande, bara lite grotesk.

"Filmen handlar om en kvinna (Qing) som går till ex-gynekologen Mei som har en kur mot ålder.
Qing går dit regelbundet men känner att kuren går för segt och vill ha starkare kur för snabbare effekt."

Filmen är mycket vacker men på ett groteskt sätt, filmen är konst. Svårt att förklara på ett bra sätt, sättet den är filmad, miljöerna etc.
Vet inte riktigt vart man ska sätta den inom alla genres, drama rysare (det var nått nytt :P ) nä kan inte placera den.

Rekommenderar inte filmen till nån som vill se en rysare, inte heller till en som vill se drama, rekommenderar bara till de som vill se nått unikt, annorlunda.

Jag ger filmen 4/5 riktigt groteska degknyten!

2 kommentarer:

  1. Jag hade lite svårt att fatta handlingen i början, men Jonas förklarade för mig vad det hel handlade om och då var det självklart... gäller verkligen att hänga med i början av filmen annars kan den vara svår att fatta, men det var helt klart en bra film :)

    SvaraRadera
  2. Ett bra inlägg, kanske man skall ta och titta på filmen.

    SvaraRadera