måndag 14 september 2009

Påtal om djur i detta fall katter...


Hittade en matskål för katter som heter Cat flip.


Katter må vara våra luddiga små vänner men ingen kan neka till att de är ena riktiga slackers. Egentligen är det ju smått oacceptabelt att bara ligga och softa på ett fönsterbräde hela dagarna och sen vänta sig att bara få en massa mat när den största ansträngning man gjort på hela dan är att lyfta huvudet tre gånger för att titta på en fågel. Inte ens en tonåring gör ju så lite nytta. Exempel: Det går ibland att lära tonåringar avancerade tricks som att plocka in i diskmaskinen. (Även om de helst, precis som katter, bara slickar av sin tallrik och går och lägger sig.) Det gäller bara att utlova någon form av belöning, typ nya sneakers. Katter är helt omöjliga, de låtsas bara som om de inte vet vad diskmaskiner är och stirrar tomt på dig med sina små kattansikten.

Och så kan vi ju inte ha det i samhället!!! xD

Försök har gjorts att få katter att betala skatt men det blev så kladdigt i skatteverkets brevlådor av alla halvätna sorkar och småfåglar. Försök har gjorts att straffa lata katter genom att sätta på dem små roliga mössor, fotografera dem och göra vykort men de blev totalt utkonkurrerade av vykort på hundar som spelar poker. Så till slut får vi nöja oss med att kattuslingarna får en matskål där de i alla fall måste anstränga sig genom att trycka med tassen för att öppna luckan och nå maten. Det är inte mycket men det var allt vi kunde förmå dem till.

Och kattskål med automatisk tasslucka har ju dessutom vissa andra fördelar. Andra djur, till exempel människor, behöver inte besväras av kattmatsdoft. Flugor hålls borta. Kattmat hålls fräsch. Så vi får väl vara nöjda, trots allt.

Här finns kattskålen.


Jag personligen tycker det skulle va bra med en matskål som håller maten fräschare längre plus att man slipper kattmatslukten. Men det ser inte så vidare trevligt ut för katten att behöva tränga in huvudet i matskålen, vore nog bättre om luckan var mer helöppen än bara vidöppen!

Men det är helt klart en smart idé, fast den skulle nog behövas finslipas lite och finnas i flera olika färger :)
Då skulle jag helt klart köpt en till min lilla prins Vallis^-^

Kisses&Hugs
//JejJej

2 kommentarer:

  1. haha kul inlägg! :D Måste man inte lära katten hur man öppnar luckan till matskålen också? ^^

    SvaraRadera
  2. nä varför ska man göra det, fattar den inte får den skylla sig själv :D

    SvaraRadera