fredag 17 april 2009

Låt den rätte komma in


Har både läst boken och sett filmen och boken är klart bättre än filmen, men filmen är riktigt bra gjord och har tagit med det viktigaste delarna ur boken.

Oskar är mobbad och har inte många vänner, han bor i en lägenhet med sin mamma och är oftast själv. En dag när han är på gården och leker kommer en flicka fram till honom. Hon verkar lite konstig, men blir Oskars vän. Flicka Eli och har precis flyttat in och det är efter som hon flyttat in det börjar ske dödsfall i Blackeberg.

Det är som sagt både en bra film och en bra bok, John Ajvide Lindqvists övriga böcker är riktigt bra de med.
Det är iaf en mörk melankolisk berättelse och den bjuder på spänning och gemenskap.

John Ajvide brukar göra en tvist på skräck genren, lägger in monster och demoner på ett annat sätt än hur vi är vana att se dem och det gör att man inte är lika bered på vad som ska hända.
Låt den rätte komma in är en sådan berättelse, vi har sett vampyrer förr fast inte riktigt på detta sättet, det är nyskapande och ger en mycket intressant läsning.

Jag ger boken en stark 8/10 och filmen en 8/10 jag hoppas Sverige kan ta lite efter detta för har egentligen aldrig gillat svens film, svensk komedi går bra men förövrigt nja. Men grymt av dem att ha fått mig att ge den en 8a, plus i kanten "blink"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar