torsdag 23 april 2009

The War of the Wolds


Världarnas Krig (1952) är en riktig Sci-Fi klassiker.
Den är baserad på H.G. Wells roman som kom ut 1898 och har även publicerat en veriation i radio 1938. När den gick på radio blev det panik i U.S. Folk trodde att de blev anfallna på riktigt. Men tiden har ändrats och vi skulle aldrig tro på något sådant längre, tror inte ens att vi skulle tro på det även om det skulle vara sant.

Men den filmen som gjordes 1952 är mycket bättre är Steven Spielberg v. som kom 2005. Visst att en del inte ser charmen i de gamla filmerna, man kanske ser en lina här och där, men effekterna var grymma för den tiden.

Filmen handlar om Marsianer som anfaller Jorden och människorna verkar chanslösa. Inga av deras vapen fungerar mot marsianernas avanserade teknologi. Hur ska de lyckas besegra en fiende som är så mycket mer avanserad än vår egen ras.

Filmen är nog en bland de bästa Sci-Fi rullarna som skapats, men jag har några andra som jag anser var mycket bättre än denna. Men jag gillar denna och skådespelarnas sätt att överagera är charmigt och det hörde till dess tid, man skulle skådespela på det viset. Effekterna är grymt bra och där med för sin tid, det är en bra handling och det är spänning ända fram till slutet.

En Sci-Fi som alla som gillar denna genre borde se. Tycker det görs för lite riktigt bra Sci-Fi nu för tiden tycker de borde sattsa lite mer på det.

Saknar bra Sci-Fi, ge mig mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar