onsdag 24 juni 2009

One flew over the cuckoo's nest


Vad gör en film bra? Vad gör den riktigt bra? Vad gör en film till en bland de bästa?
Man behöver talang med i filmen, man måste göra en film som berör tittarna, en handling som lockar och något av det viktigaste (enligt mig) ett riktigt laddat slut, nått oväntat, känsloladdat, finns många bra slut men det gäller att göra det på rätt sätt.

One flew over the cuckoo's nest är en film som når toppen, det är även i denna film som Danny DeVito och Christopher Lloyd gjorde sin filmdebut. Även en av Jack Nicholson's bästa filmer!

Filmen håller en klistrad, över 2h lång och man tycker nästan den är för kort. Men man ska inte ändra på det som redan är så nära till perfektion (hehe använder kanske lite väl starka ord), men jag tycker verkligen om denna filmen, har några filmer som nått toppen på min lista och detta är helt klart en till som slåss med de andra titlarna.

En film är bra när den kan få dig att känna dig delaktig, du rycks med om det händer något, dina känslor läcker ut, du är glad när karaktärerna är glada, du är ledsen när de är ledsna osv.

(man får läsa lite mellan raderna orka skriva att skådespelarna är bra, det får man ju anta om de kan få en att ryckas med i filmen, så läs mellan raderna ibland)

En film är riktigt bra när den utöver det innan har en riktigt bra handling, hela storyn ska bli fullbordad med en bra inledning och ett grymt slut.

Och nu för att nå de bästa så behöver man allt nått lite extra, man måste ha fått allt rätt, allt ska vara på sin plats Det gäller inte att ha bra skådespelare man måste ha rätt skådespelare också.

Klart det finns många andra viktiga saker som gör en bra film men många av dom behövs inte till alla filmer, men visst man måste ska rätt miljö, filma på från olika vinklar för att få den bästa etc men sånna saker är viktiga för alla filmer, så det skippar vi.

Denna film har allt som gör en film bra, den har det som gör en film väldigt bra, den har det som krävs för att göra den till en genom tidernas bästa film!


Detta är min åsikt och jag ger den fem gyllene gökar!


PS: Original titel är One flew over the cuckoo's nest, men vi svenskar byter namn på filmer ibland och ibland inte och på denna har vi bytt namnet till Gökboet.
Varför vi byter namn på bara vissa filmer har jag ingen aning om, men stör mig på det nått otroligt! Så kanske tar upp det i nått inlägg i framtiden ^^

11 kommentarer:

 1. Ännu en film man får ta och titta på någon gång då ^^ Har ingen aning om vad den handlar om men får väl gå in på imdb eller något ^^ (Vore najs om du kunde fixa sådana länkar i framtiden till filmer du recenserar ^^)

  SvaraRadera
 2. Menar du typ ett register med alla olika filmer då eller, så man kan klicka på vilken man vill läsa om? ^^
  För det var ju en strålande ide isf :P

  SvaraRadera
 3. Hehe nja jag mena bara att du skulle lägga in en länk på varje blogginlägg där du recenserar om en film så att man kan kolla ytterligare information om den filmen ^^

  SvaraRadera
 4. men det är ju bara söka på nätet eller fråga^^

  SvaraRadera
 5. Schit vad konstigt vi svenskar översätter film titlar ibland xD

  "One flow over the cuckoo´s nest
  till: Gökboet"

  Men aja vi svenskar är lite knepiga.
  Måste se den där filmen ngn dag snart, blev riktigt nyfiken på den^^

  //JejJej

  SvaraRadera
 6. Hehe mjo du Måste se den ^^
  Det har jag bestämt Puss<3

  SvaraRadera
 7. En mycket bra film, det tyckte jag för ca 30 år sen också. mamma

  SvaraRadera
 8. Bra film, och ett mycket bra skrivet inlägg om filmen.

  SvaraRadera
 9. Tackar tackar. Kul att du instämmer :)

  SvaraRadera
 10. Vilket intresseskapande och bra inlägg, det får än verkligen att vilja se filmen, ska nog ta vägen förbi videobutiken i helgen. =) Ha en toppen dag! Hejs!

  SvaraRadera
 11. Hoppas du inte blir besviken då ^^

  SvaraRadera